In replica la discursul sefului statului sustinut la bilantul Ministerului Public, Tudorel Toader a tinut sa clarficie ca "nmeni nu a afirmat ca procurorii isi desfasoara activitatea sub controlul ministrului Justitiei".

"Pentru corecta informare a opiniei publice: Art.132 din Constitutie prevede ca «procurorii isi desfasoara activitatea sub autoritatea ministrului justitiei». Nimeni nu a afirmat ca procurorii isi desfasoara activitatea sub controlul ministrului justitiei!", a scris Tudorel Toader pe Facebook.

"A devenit un obicei in Romania sa se dezbata intens statutul procurorului, se invoca frecvent articolul din Constitutie care stabileste ca activitatea procurorilor se desfasoara sub autoritatea ministrului Justitiei. Vreau sa fiu foarte clar - sintagma din Constitutie este sub autoritatea ministrului Justitiei si in niciun caz in subordinea ministrului Justitiei. Se face in mod deliberat o confuzie intre aceste doua sensuri, tocmai pentru a se induce ideea unui control mult mai amplu asupra procurorilor decat cel prevazut de legea fundamentala. Este doar o incercare de a slabi independenta procurorilor si de a legitima supunerea lor fata de vointa politicului, fapt inacceptabil", a declarat Klaus Iohannis, citat de ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.