Prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa sustinuta la Bucuresti, ca in ultimii 20 de ani Romania a obtinut atat de multe lucruri in ceea ce priveste independenta justitiei, iar de la aderarea Romaniei in Uniunea Europeana, in ultimii 11 ani, s-au obtinut, de asemenea multe lucruri.

"Este ca si cum ati fi alergat un maraton si acum sunteti pe ultima suta de metri. Alergati catre linia de finish, nu in sens inapoi, nu va opriti, nu stati pe loc si, pentru numele lui Dumnezeu, nu incepeti sa alergati inapoi", a fost mesajul liderului european.

"E ca si cum ati fi alergat un maraton si acum sunteti pe ultima suta de metri. Alergati cate linia de finish, nu in sens inapoi, nu va opriti, nu stati pe loc si, pentru numele lui Duzeu, nu incepeti sa alergati inapoi", a spus Timmermans, referindu-se la MCV.

In opinia sa, cel mai important este ca toti cei implicati sa lucreze impreuna, nu unul impotriva celuilalt.

"Am convenit cu presedintii Camerelor, cu premierul ca vom intensifica contactele, voi fi la dispozitia lor zi de zi, daca e nevoie. E foarte important sa fim in legatura si cu Parlamentul. Se pare ca sunt niste oameni care au spus ca Comisia Europeana nu a inteles foarte bine. Ei bine, de acum nimeni nu va mai avea o astfel de scuza, pentru ca vom lucra in mod direct", a declarat Timmermans,.

El a spus ca este mereu foarte bine informat si stie exact ce se intampla in Romania, iar problemele pot fi rezolvate doar daca toate institutiile sunt implicate, inclusiv sistemul judiciar, scrie News.ro.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.