Prim-ministrul Viorica Dancila si-a aratat din nou sprijinul fata de ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

In cadrul unei conferinte sustinuta la Chisinau, premierul a reiterat ca are foarte mare incredere in ministrul Justititiei, raportul de evaluare a activitatii DNA, fiind unul argumentat.

"Ministrul Tudorel Toader este ministru in Guvernul meu, este un ministru foarte bun, membru al Comisiei de la Venetia, in care eu am foarte mare incredere. Domnul ministru a venit cu un raport de evaluare din punctul dumnealui de vedere, un raport argumentat. Acesta trebuie sa isi urmeze cursul, iar cei care vor hotari vor trebui sa fie tot cei din justitie. Bineinteles, raspunsul final va fi la domnul presedinte Iohannis",
a declarat Dancila, citata de digi24.ro.

"Justitia trebuie sa fie independenta si sa isi faca datoria", a mai mentionat sefa Executivului.

Viorica Dancila, despre raportul lui Toader

Premierul Viorica Dancila a declarat anterior, referindu-se la raportul prezentat de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, privitor la sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, ca, daca ce scrie in documentul respectiv este adevarat, atunci e ingrijorator si trebuie luata o decizie.

Intrebata de presa daca sustine punctul de vedere al ministrului Justitiei privind propunerea de revocare a sefei DNA din functie, premierul a spus:

"Nu conteaza daca eu sustin sau nu sustin un punct de vedere, conteaza ca ceea ce a scris ministrul Justitiei in acel raport, daca este adevarat, (...) inseamna ca toate lucrurile acestea sunt ingrijoratoare si ca trebuie luata o decizie. Cum va fi luata aceasta decizie nu ma intrebati pe mine ca nu depinde de mine".

Premierul a precizat ca nu a discutat cu ministrul Justitiei pe marginea raportului si nici nu are in intentie.

"Nu am discutat despre acest lucru si nici nu am intentia sa discut. (...) Am spus de fiecare data ca Justitia trebuie sa fie libera si ca nu trebuie nimeni sa interfereze in actul de justitie. Am ascultat odata cu dumneavoastra raportul la televizor, am vazut ce este in raport, am ascultat fiecare punct in parte, totul trebuie sa-si urmeze cursul si nu cred ca trebuie sa dau eu un verdict sau altcineva sa dea un verdict. (...) Cred ca in tara aceasta avem o Constitutie, avem legi si fiecare trebuie sa actioneze in acest mod", a precizat Dancila.
Citeste si:
Orban, despre menținerea lui Bode la Interne: „Principala...
Orban, despre menținerea lui...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.