Presedintele USR, Dan Barna, a declarat joi, la Digi 24, ca declaratia de miercuri seara a procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi a reusit sa convinga cetatenii despre asaltul asupra justitiei. “A fost in pozitia in care spui adevarul privind oamenii in ochi, si asta convinge”, a spus liderul Uniunii Salvati Romania.

Dan Barna a spus si ca are “toata convingerea” ca presedintele Klaus Iohannis o va sustine. “Sunt convins ca presedintele va fi consecvent cu iesirile sale anterioare”, a declarat Barna.

Intrebat despre declaratia senatorului Daniel Fenechiu, care a spus ca puterea planuieste un vot parlamentar privind revocarea lui Kovesi, Barna a raspuns ca “am auzit si noi aceasta informatie”.

Vreau sa fie foarte clar: in niciun caz Tariceanu si Liviu Dragnea si gasca infractorilor nu vor opri acest atac asupra justitiei, va continua si in zilele urmatoare”, a continuat el.

Avand majoritatea parlamentara exista acest risc, ca sarabanda atacurilor, inclusiv folosind ca “umbrela magica” aceasta majoritate a mai spus liderul USR.

Potrivit legii, revocare procurorului sef al DNA poate fi obtinuta doar printr-o cerere a ministrului justitiei, ce trebuie aprobata de seful statului, Parlamentul nu are atributii in acest sens.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.