Directia Nationala Anticoruptie, in momentul de fata, nu este supusa niciunei presiuni, iar dezvaluirile despre ce se intampla in ultima perioada in cadrul acestei institutii "pun serios sub semnul intrebarii" functionarea corecta in respectul drepturilor si libertatilor cetatenilor, a declarat joi presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu.

''Am vazut cateva extrase in presa din discursul pe care l-a tinut doamna Kovesi. Am impresia ca dansa nu vede barna din ochiul ei, a institutiei, dar cauta sa gaseasca defectele in ochii altora. Cred ca institutia, in momentul de fata, nu este supusa niciunei presiuni. Este, as spune, interesul public firesc pe care toti cetatenii il au cu privire la o functionare corecta a Justitiei, a ceea ce se intampla in ultima perioada; dezvaluirile ce se intampla in ultima perioada in cadrul institutiei denumita DNA pun serios sub semnul intrebarii functionarea corecta in respectul legii si in respectul drepturilor si libertatilor cetatenilor, adica a drepturilor fundamentale, care sunt grav incalcate. Sigur ca aici CSM si Inspectia Judiciara au un rol determinant pentru a restabili increderea romanilor in Justitie'', a precizat Tariceanu, dupa sesiunea plenara a Adunarii Parlamentare a Mediteranei, care se desfasoara la Palatul Parlamentului.

Cat priveste o discutie in coalitie pe acest subiect cu premierul sau cu Ministerul Justitiei, Tariceanu a spus ca aceasta problema tine de MJ si de CSM.

"Parlamentul ca institutie priveste cu foarte mare atentie problemele care sunt legate de respectarea drepturilor fundamentale ale individului, dar problema gestionarii Justitiei nu este o problema a Coalitiei, este o problema care tine de ministrul Justitiei si de CSM", a mai spus Tariceanu, potrivit Agerpres.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.