Presedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu afirma ca DNA s-a transformat intr-un instrument politic, sustinand ca exista o "guvernare prin dosare penale".

"Sunt lucruri extrem de grave. Asistam la guvernarea prin dosare penale. Adica se fac dosare, cei care sunt obiectul acestor dosare trec in categoria penalilor si ce urmeaza stim: presedintele ii categoriseste, opinia publica se uita cu indoieli poate justificate si sunt eliminati din viata publica. Este un instrument politic. Procuratura, DNA, in asta s-a transformat. Spun asta cu regret", sustine Tariceanu, citat de stirileprotv.ro.

"Nimeni nu contesta ca un fenomen precum coruptia trebuie combatut, nimeni nu contesta ca trebuie sa existe o structura care sa combata coruptia, dar daca institutia e corupta, totul se duce pe apa sambetei si nu mai avem nimic, nici credibilitate, nici justitie"
, a adaugat el.

Chestionat de jurnalisti cum ar putea fi rezolvate problemele, raspunsul presedintelui Senatului a fost: "Derapajele, sigur ca exista anumite deficiente care tin de Parlament si am incercat prin modificarea legilor Justitiei sa corectam unele lucruri. Nu cred ca reprezinta solutia cu care rezolvam problemele. O parte din problemele pe care le vedem in spatiul public tin de resortul CSM. Vad ca exista o preocupare acum la nivelul CSM si asteptam sa vedem care sunt masurile care vor fi luate. Nu depind de noi multe dintre ele, ci de CSM".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.