Ministrul de Interne, Carmen Dan, i-a solicitat sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, revocarea detasarii celor doi politisti care apar in inregistrarile care privesc activitatea DNA - Serviciul Teritorial Ploiesti, a anuntat, miercuri, MAI.

Potrivit unui comunicat al MAI, este vorba de comisarul sef de politie Mihai Iordache si comisarul sef de politie Gabriela Florea.

"Potrivit OUG 43/2002 privind Directia Nationala Anticoruptie, revocarea din functie, inaintea implinirii termenului de detasare, a politistilor de politie judiciara detasati la DNA se face prin ordin motivat al procurorului sef. Solicitarea a fost facuta in cursul zilei de marti, 13 februarie 2018", arata sursa citata.

Revocarea celor doi ofiteri nu se poate face inaintea implinirii termenului de detasare decat prin ordin de motivare semnat de procurorul-sef al DNA Ploiesti.

Din acest grup organizat fac parte Onea Lucian, procuror-sef al DNA, Deaconu Giruela, si nasa domnului Onea, celebrul procuror suspendat Negulescu, cat si politistii judiciari Mihai Iordache si Florea Gabriel. Scopul lor era sa inventeze dosare, pe baza probelor fabricate. In acest mod a fost promovat Negulescu, zis Portocala impreuna cu procurorul Onea fabrica probe pentru dosarul care il viza pe premierul Ponta. Grupul infractional a asteptat si au inceput sa faca probe impotriva premierului si a celor din jurul sau”, a acuzat fostul deputat PSD Vlad Cosma.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.