Presedintele USR, deputatul Dan Barna, a declarat, marti seara, ca in aceste zile asistam la "un linsaj bine orchestrat" la adresa DNA, el adaugand ca formatiunea sa o sustine "categoric" pe Laura Codruta Kovesi pentru a asigura in continuare conducerea institutiei.

"In aceste zile functioneaza un linsaj din acesta bine orchestrat, vedem ca este o actiune impotriva procurorilor in cadrul unor procese mai largi pe acest subiect (...) Ceea ce vedem e un linsaj clasic pornind de la filiera Sebastian Ghita, e un subiect clasic de film de mafioti (...) Guvernul este folosit ca si casa de avocatura a lui Liviu Dragnea.

Noi suntem aici pentru ca statul este condus de persoane condamnate, de infractori. Cat timp nu rezolvam aceasta problema de moralitate si de functionare a statului nu avem nicio sansa sa ne dezvoltam si sa mergem spre ceea ce vrem sa fie Romania, un stat european, un stat modern", a declarat Dan Barna, la Digi 24.

"Institutiile trebuie sa functioneze si DNA a aratat ca functioneaza"

"Peste 90-95 la suta dintre cazurile instrumentate de DNA au ajuns in instanta si s-au soldat cu condamnari care nu au fost contestate de nimeni. In DNA sunt tineri care au inceput odata cu reforma aceea din 2005, care au functionat intr-un mediu de libertate si de asumare a unor decizii si incercarea aceasta de a destructura acum institutiile statului este una sortita esecului. DNA a functionat, performanta pe care DNA a avut-o in acesti ani in Romania scotand putregaiul din politica la iveala si ducandu-l in instanta acolo unde-i este locul si obtinandu-se condamnnari se datoreaza in mare masura managementului pe care Codruta Kovesi l-a realizat, deci, in niciun caz noi nu sustinem ca ar trebui sa fie demisa sau indepartata de la conducerea DNA datorita declaratiilor unor infractori, pana la urma (...) Categoric o sustinem pe Laura Codruta Kovesi la sefia DNA, in momentul de fata nu am gasit niciun element care sa justifice o altfel de pozitie", a mentionat liderul USR.

Dan Barna a spus ca i se pare "destul de surprinzator pentru nivelul actual al discutiilor politice din Romania faptul ca declaratia unor persoane aflate in proces de urmarire penala, unii dintre ei deja condamnati, ca aceste declaratii fac agenda publica a societatii" si considera ca CNA ar trebui sa reactioneze, scrie Agerpres.

"Mi se pare incredibil ca de zile intregi vedem declaratii ale unor persoane, Sebastian Ghita este o persoana care fuge de urmarirea penala si intervine pe televiziuni in mod natural si televiziunile acestea nu patesc nimic, adica CNA accepta o coborare a nivelului de credibilitate a mesajului si o manipulare aproape fara precedent, se coboara standardul de profesionalism la cote incredibile. Adica o persoana care nu mai are nicio credibilitate este indreptatita sa vina sa arunce cu noroi in institutii si in persoane fara nicio proba decat declaratii, ceea ce e un lucru grav. Chiar ma astept ca CNA sa fie ceea ce ar trebui sa fie", a mai afirmat presedintele USR.

Citeste si:
Barna: Președintele Iohannis „tace înțelept”, „mega-coaliția de la...
Barna: Președintele Iohannis...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.