Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, a declarat luni ca, dupa dezvaluirile facute cu o seara in urma privind activitatea DNA Ploiesti, "incep sa apara tot mai multe dovezi privind existenta statului paralel" si, daca aceste afirmatii se dovedesc adevarate, "atunci exista elemente de politie politica".
"Eu cred ca cel mai important lucru este ca Inspectia Judiciara s-a autosesizat, dupa parerea mea nu e suficient, cred ca trebuie facuta o ancheta rapid si stabilit daca probele de aseara sau daca informatiile, dezvaluirile de aseara sunt adevarate, si par adevarate, si trebuie luate masuri imediat pentru ca astfel de practici sa nu se mai intample in Romania. Ceea ce a aparut aseara in spatiul public, daca ceea ce a mai aparut in anii trecuti in spatiul public se dovedesc a fi adevarate, noi avem elemente clare de politie politica in Romania si (...) nu cred ca poate fi vorba doar de abateri disciplinare. Daca ceea ce a aparut aseara atat in interviul doamnei procuror Iorga, cat si in dezvaluirile, inregistrarile, declaratiile de dupa sunt adevarate, sunt elemente penale foarte serioase", a declarat Dragnea, la sediul central al PSD.

Dragnea sustine ca nu a cunoscut-o pe judecatoarea Mihaiela Iorga Moraru

"Acolo s-a vorbit si despre amenintari din partea unei doamne de la Inspectia Judiciara, care a pronuntat un cuvant si anume: nu te pune cu sistemul. Noi am adoptat si o rezolutie in legatura cu statul paralel. Incep sa apara cat mai multe dovezi in sprijinul spuselor si ale noastre si ale presei in ceea ce priveste acest sistem, acest stat paralel, aceasta mafie care incearca si pana acum de foarte multe ori a reusit sa detina puterea in Romania intr-un mod nelegitim", a aratat liderul PSD.

Dragnea mai spune ca, in ceea ce priveste solicitarea sa se grabeasca sau sa se faca repede un dosar ca sa se inceapa urmarirea penala impotriva unui om politic, aceasta reprezinta "o imixtiune nelegala, nepermisa si foarte grava". "Si, sigur, toata lumea se duce cu gandul: 'astea ar fi singurele cazuri, singurele situatii?' Ma uitam azi noapte la emisiune si incercam sa imi aduc aminte cine mai aparuse la televizor, pentru ca erau mai multe nume. Am o banuiala, dar nu pot sa... Cred ca era vorba de nominalizarea de dupa motiunea impotriva lui Sorin Grindeanu. Cred ca atunci, doamna nu a spus exact care e perioada. (...) De asemenea, mi s-a parut foarte grav si motivul pentru care nu trebuia sa ajunga premier acela, mi s-a parut oricum fara fundament, pentru ca nu premierul singur de capul lui numeste ministrii. Dar, dincolo de asta, mi-a aratat o atitudine fata de o doamna respectabila - presedinta UNJR care in toate prestatiile publice, pozitiile exprimate mi s-a parut o doamna foarte echilibrata", a detaliat presedintele PSD, potrivit Agerpres.

Dragnea a negat ca s-ar fi luat in calcul numele Danei Girbovan pentru functia de ministru al Justitiei

"Nu (nu a fost luat in calcul - n.r.). Dar, dupa ce si-a dat demisia Florin Iordache - februarie 2017 - am avut o discutie cu dl Sorin Grindeanu si l-am rugat sa caute niste variante pentru Ministerul Justitiei si, dupa ce le gaseste, sa aiba o discutie cu mine si cu dl Tariceanu. Mi-a zis ca a avut o discutie cu doamna Girbovan, care a declinat atunci propunerea. Niciodata dupa acel episod nu s-a discutat in partid sau in coalitie despre propunerea de a fi propusa doamna Girbovan la justitie", a aratat presedintele Camerei Deputatilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.