Calin Popescu Tariceanu le transmite functionarilor de la stat carora le-au scazut salariile sa se duca in sistemul privat.

"Daca functionarii publici vor sa castige mai mult decat sunt platiti in sistemul public, atunci sa se duca in sistemul privat. Dupa cum cei care sunt liber profesionisti si le e greu sa completeze un formular de declaratie de venituri pentru a se stabili impozitul li se pare prea complicat, sa treaca functionari publici, da? Ca sa fie clar!”, a spus liderul ALDE, potrivit Libertatea.

Presedintele Senatului a mai afirmat ca nu este ‘foarte confortabil’ cu solutia de scutire de impozite pentru domeniul IT, pentru ca sunt oameni valorosi si in alte domenii si nu beneficiaza de aceleasi avantaje.

"Eu nu sunt foarte confortabil cu aceasta solutie de scutire de impozite pentru domeniul IT. A fost la un moment dat poate o justificare si avem si acum o justificare, care cred ca e valabila. Vrem sa tinem specialistii in IT in Romania. Nu vrem ca aceasta forta de munca foarte valoroasa sa emigreze, dar in acelasi timp eu va spun ca liberal ca eu cred in neutralitatea stimulentelor economice si ca atare ceea ce se intampla este o distorsiune in piata. Sa stiti ca IT-stii sunt oameni extrem de valorosi, dar nu sunt singuri. Sunt si in alte domenii oameni extrem de valorosi, dar care nu beneficiaza de aceleasi avantaje", a spus Tariceanu, la finalul lucrarilor Scolii Politice de Iarna a TLDE.

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a admis, recent, ca in cazul unor bugetari salariile vor scadea cu procente intre 10% si 40%, in urma aplicarii legii salarizarii unice si a transferului contributiilor.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.