Raluca Turcan ii solicita Avocatului Poporului sa conteste la CCR ultima ordonanta adoptata de Guvern referitoare la suportarea de catre stat sau angajator a contributiilor care diminueaza salariile.

"Mutarea contributiilor a fost anuntata ca o masura de crestere a veniturilor.

Acum, guvernantii incompetenti, au ajuns sa se bucure ca au gasit solutia magica sa nu mai scada veniturile pentru anumite categorii.
Victimele ultimei decizii sunt angajatorii care sunt loviti direct in plex, pentru ca ei plateau deja partea lor de contributii pentru fiecare angajat. De ieri, au o povara fiscala suplimentara.

Solutiile corecte, pe care noi le propunem, sunt urmatoarele:

  1. Respingerea O.G. nr. 4/2017 in Parlament, ordonanta care a creat prima discriminare intre angajatii part-time si cei cu norma intreaga.
  2. Respingerea O.U.G. nr. 79/2017 in Parlament, ordonanta prin care se trec o parte din contributiile sociale de la angajator la angajat;
  3. Respingerea O.U.G. nr. 82/2017 in Parlament, ordonanta care incalca dreptul la pensie. Conform CEDO dreptul la pensie reprezinta un bun care intra in sfera de protectie a dreptului de proprietate. Este vorba de OUG prin care s-a redus contributia la pilonul II de pensii, la valoarea de 3,75% si care incalca obligatia ca aceasta contributie la pilonul II sa fie de 6%, incepand cu data de 1 Ianuarie 2017.
  4. Respingerea O.U.G. 60/2017 privind suprataxarea neangajarii persoanelor cu dizabilitati;

In felul acesta putem reveni la o situatie de echilibru fiscal pe care sa putem opera restructurari profunde ale aparatului de stat, sa facem economii, sa obtinem venituri suplimentare si sa-i stimulam pe agentii economici sa investeasca.

Guvernul Dancila a venit cu o noua carpeala. Ordonanta de urgenta vine cu o inechitate in plus si apare o noua presiune pe angajatori, care aveau deja partea lor de contributii pentru fiecare angajat.

Pentru a-si acoperi incompetenta la nivel de guvernare PSD-ALDE creeaza conflicte, tensiuni si poveri inutile!

O ordonanta de urgenta care creeaza inechitati si diferente de tratament intre romani este vadit neconstitutionala!

Avocatului Poporului trebuie, asadar sa sesizeze de indata aceasta ordonanta de urgenta la Curtea Constitutionala.

In felul acesta sa nu se mai permita Guvernului Dragnea-Tariceanu-Dancila sa guverneze din greseala in greseala! Exista si confirmarea ministrului justitiei ca aceasta ordonanta de urgenta ar putea fi neconstitutionala", arata Raluca Turcan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.