Senatorul Serban Nicolae a fost sanctionat, miercuri, cu un avertisment din partea Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), pentru afirmatia facuta la adresa deputatului Cosette Chichirau. 

CNCD este de parere ca afirmatiile senatorului Serban Nicolae se califica la discriminare si incalca dreptul la demnitate, conform art. 2, alin. 1 si art.15 din O.G. nr 137/2000.

"Colegiul director a aplicat sancţiunea avertismentului contravenţional faţă de domnul senator Şerban Nicolae, având în vedere circumstanţele atenuante ale săvârşirii faptei: a existat o provocare din partea doamnei deputat, iar declaraţia sancţionată a intervenit în cadrul unui dialog în care cele două părţi şi-au adus acuze şi jigniri reciproce”, se arată într-un comunicat al CNCD, potrivit digi24.ro.

Acelasi comunicat are in vedere si faptul ca dupa eveniment, Serban Nicolae si-a cerut scuze public.

Hotararea adoptata cu unanimitate de voturi va fi comunicata ambelor parti si este supusa caii de atac la instanta de contencios administrativ.

Deputata Cosette Chichirau a depus o sesizare disciplinara la Comisia Juridica, de Numiri, Disciplina, Imunitati si Validari a Senatului impotriva senatorului Serban Nicolae, pentru afirmatiile jignitoare publice la adresa sa si a formulat o petitie catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii pentru aceleasi fapte, dupa ce a jignit-o pe aceasta in repetate randuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.