Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, sustine ca angajatorii din mediul privat care au scazut salariile au vrut sa isi creasca profitul, "deci l-a furat pe angajat".

"Noi nu avem astfel de informatii de scaderi salariale din mediul privat. In orice caz, repet ca sa se inteleaga, ca poate nu s-a inteles, transferul contributiilor nu ar trebui sa afecteze netul angajatilor din privat, pentru ca este vorba de aceeasi cheltuiala a angajatorului pe care a avut-o si anul trecut. Daca le-au scazut salariile inseamna ca angajatorul a vrut sa isi creasca profitul si atat, deci l-a furat pe angajat, ca sa o spun mai pe romaneste. Nu este vina Codului fiscal", a declarat Olguta Vasilescu, citata de jurnalul.ro.

De asemenea, a tinut sa precizeze ca nu exista nicio varianta ca din cauza transferului contributiilor sa scada vreun salariu in mediul bugetar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.