Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri ca sustine punctul de vedere al presedintelui Klaus Iohannis referitor la Legile Justitiei, precizand ca este vorba de o problema care tine de Romania si e bine sa fie rezolvata in tara.

"Am apreciat foarte mult ce a spus presedintele Iohannis. Am acelasi punct de vedere. De fapt si domnul Juncker a spus, poate cu alte cuvinte, acelasi lucru. Legile Justitiei vor fi puse in acord cu deciziile CCR. Sunt deja doua legi care au iesit de la Curte si se intorc la Parlament. Va urma si a treia lege, sa vedem ce decide Curtea.

De asemenea, sustin acelasi punct de vedere, ca e o problema care tine de Romania si e bine ca noi sa rezolvam aici si sigur ca vom gasi, nu avem de ce sa nu gasim punctele de vedere comune pentru ca obiectivele pe care si noi le avem si inteleg ca toata lumea de buna credinta le are - si anume independenta justitiei sa nu fie afectata. (...) Deci, nu vad de ce am avea puncte de vedere diferite", a afirmat Dragnea la Palatul Parlamentului.

Dragnea a mentionat ca Legile Justitiei nu mai raman in forma adoptata

Intrebat in legatura cu afirmatia presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, referitoare la faptul ca daca Legile Justitiei raman asa cum au fost votate, atunci discutia pe Schengen se va purta in alti termeni, Dragnea a mentionat ca Legile Justitiei nu mai raman in forma adoptata, pentru ca vor fi modificate in acord cu deciziile CCR.

"Dar revin la declaratia presedintelui Iohannis, care a spus ca nu crede sau va face tot ce este posibil, si noi de altfel, ca inchiderea MCV si aderarea la Schengen sa nu fie afectate de aceste legi. Mai mult decat atat, noi insistam in continuare pe discutii punctuale pe un articol, doua, n articole care, sa zicem, ar afecta independenta justitiei si pe care parlamentarii din comisie si noi in plen nu le-am observat",
a adaugat Dragnea.

El a subliniat ca prevederile declarate neconstitutionale nu sunt fundamentale, iar restul articolelor au fost declarate constitutionale.

"Acum, eu ce am citit dupa deciziile luate de CCR - restul articolelor care nu au fost declarate neconstitutionale au fost declarate constitutionale, ceea ce este un lucru foarte bun. Proiectele se intorc la Parlament, oricine poate ataca la CCR si numai judecatorii Curtii stiu exact cum sa interpreteze Constitutia, in Parlament se mai poate gresi. Nu este vorba despre niste prevederi fundamentale. Desigur, oricare articol este important. Asa a fost o interpretare pe care a dat-o comisia speciala si vom repara in Parlament", a adaugat liderul PSD, potrivit Agerpres.

Dragnea nu vede de ce aceste legi sa fie intarziate

"Oricand presedintele Romaniei are o declaratie, o atitudine cu care eu sunt de acord, nu am avut nici inainte, nu am nici acum si nu o sa mai am nici pe viitor alta pozitie. Daca presedintele Romaniei are afirmatii, pozitii, atitudini cu care nu sunt de acord, o sa-mi exprim si atunci care este parerea mea, fara nicio ezitare", a mai spus Liviu Dragnea.
Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

Miercuri, la Bruxelles, presedintele Iohannis a declarat ca in Romania exista "o problema majora" cu Legile Justitiei si cu Codurile penale si ca solutia este in tara, nu afara.

"Avem o problema majora cu Legile Justitiei si cu Codurile in Romania si aceasta trebuie sa o rezolvam in Romania. Degeaba asteptam sa vina cineva din afara sa ne prezinte o solutie. Solutia este la noi", a spus Iohannis in conferinta comuna cu presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si comisarul european Corina Cretu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.