Presedintele Klaus Iohannis va merge la Bruxelles, unde va avea intrevederi atat cu presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cat si cu presedintele Consiliului European, Donald Tusk.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, "va fi discutata situatia din Romania referitoare la modificarile aduse cadrului legislativ privind sistemul judiciar si lupta impotriva coruptiei".

In egala masura, pe agenda se vor afla si negocierile privind noul cadru financiar al UE post-2020, securitatea externa si interna a Uniunii, aprofundarea Uniunii Economice si Monetare si aspecte legate de relatiile externe ale Uniunii, noteaza digi24.ro.

"Presedintele Klaus Iohannis va sublinia, in cadrul intalnirilor, angajamentul ferm al Romaniei de a contribui la consolidarea proiectului european, precum si atasamentul tarii noastre la principiile si valorile pe care se bazeaza Uniunea. De asemenea, va arata ca Presedintia Romaniei a Consiliului UE va avea o abordare echilibrata si obiectiva, in interesul Uniunii si al statelor membre, care sa contribuie la avansarea procesului de integrare europeana", arata sursa citata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.