Valentin Popa, ministrul propus al Educatiei, a recunoscut ca face unele dezacorduri gramaticale si a explicat, intr-o conferinta de presa, de ce a folosit cuvantul "pamblica".

"Am remarcat si la inceputul sedintei faptul ca am fost foarte foarte batjocorit pentru ca am folosit cuvantul pamblica. Mai multe dintre comunitatile din Moldova folosesc cuvantul pamblica, este un regionalism. Toata viata mea am locuit in Suceava, am facut acultatea la Iasi, sunt mandru ca sunt bucovinean (...), chiar daca am fost privit cu zambete atunci cand am avut un accent diferit", a declarat Popa, potrivit Hotnews.

Acesta a raspuns criticilor Ralucai Turcan, care l-a intrebat pe Valentin Popa "cu ce legitimitate va conduce" Ministerul, avand in vedere greselile gramaticale.

"Am facut cu siguranta si dezarcorduri, am avut probabil si balbe, si cuvinte stalcite, in general, datorate emotiei (...) Nu neg ca am facut astfel de greseli, nu sunt onorante nici pentru un rector, cu atat mai mutin pentru un ministru al Educatiei Nationale", a mai spus Popa, care a continuat prin a subliniat "am vazut ca vazut interventi care criticau care erau pline de dezacorduri", a spus Popa.

Acesta a adaugat ca modificarea de catre un specialist a unui sunet este un mizilic, desi nu vrea sa spuna prin asta ca acel colaj cu greselile sale este falsificat.

Valentin Popa a primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului, cu 22 de voturi ''pentru'' si 12 ''impotriva''.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.