Premierul desemnat Viorica Dancila a afirmat, marti, ca interpreteaza declaratia presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, potrivit careia premierul viitorului Guvern va fi, mai degraba, un administrator, in sensul ca prim-ministrul este "un om care trebuie sa administreze foarte bine programul de guvernare si sa-l puna in practica".

"Nu cred ca asta a vrut sa spuna domnul Tariceanu. Cred ca domnul Tariceanu a vazut acest administrator, sa spunem in ghilimele, ca un om care trebuie sa administreze foarte bine programul de guvernare si sa-l puna in practica, din punctul asta de vedere vad eu declaratia domnului Tariceanu", a spus Dancila, potrivit Agerpres.

Presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, a afirmat, luni, ca in actuala situatie premierul viitorului Guvern va fi, mai degraba, un administrator, asa cum ar fi trebuit sa fie si premierii Grindeanu si Tudose.

"Poate era bine sa fii discutat acest lucru de la inceput si cu ceilalti doi premieri. Noi suntem intr-o situatie nefireasca in care a trebuit altcineva (n.r. - decat presedintele partidului care a castigat alegerile - Liviu Dragnea) sa fie prim-ministru. Ce rol trebuie sa indeplineasca acest prim-ministru? Si este valabil si pentru alegerea pe care noi am facut-o in momentul de fata (n.r. - Viorica Dancila) Vreau sa spun lucrul acesta ca lucrurile sa fie clare de la bun inceput, sa stim fiecare pe ce pozitie ne aflam. Premierul viitorului Guvern va fi, mai degraba, cum trebuiau sa fie si cei anteriori, si trebuiau sa inteleaga aceasta chestiune, un fel de administrator. Si nu o spun cu niciun fel de conotatie peiorativa. El primeste un mandat de la majoritatea parlamentara sa duca la indeplinire programul de guvernare pe care parlamentarii si partidele aflate in spate il sustin. El nu este acolo ales de cetateni, nu a participat la alegeri pentru a avea legitimitatea sa conduca Guvernul. (...) Nu e guvernul lui. Guvernul este expresia majoritatii pe care o avem in Parlament bazata pe coalitia formata de PSD si ALDE", a spus Tariceanu luni seara la Antena 3.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.