Fostul premier, Dacian Ciolos, este de parere ca cele doua guverne, Grindeanu si Tudose, au fost "decapitate de ambitii politice meschine" si considera ca Romania are nevoie de alegeri anticipate, caz in care isi asuma sa fie parte a solutiei. 

"Un an si unsprezece zile de guvernare PSD-ALDE: doi premieri au fost maziliti in batalii de partid, doua guverne au fost decapitate de ambitii politice meschine.
Nu cred ca exista precedent in Romania ca un partid cu o majoritate confortabila in Parlament sa-si decapiteze doua guverne intr-un an.
Pe langa populism si incompetenta, guvernarea PSD-ALDE adauga un ingredient periculos pentru tara: instabilitate politica.

PSD si ALDE nu sunt in stare sa isi asume responsabil guvernarea, o responsabilitate care vine de la votul pe care l-au primit din partea oamenilor care au crezut in ei. Rezultatul nu poate fi decat unul singur: vor duce tara de rapa.

Din punctul meu de vedere, coalitia PSD-ALDE a esuat.

Romania nu isi poate permite inca un guvern creat din criza morala in care colcaie coalitia PSD-ALDE.
Este nevoie de o alternativa. O alternativa care trebuie construita cu toti cei care au aratat ingrijorare pentru felul in care e condusa tara de un an incoace si care acum sunt asteptati sa gandeasca solutii.

Daca vor fi alegeri anticipate ne asumam sa fim parte a acestei solutii.

P.S. : PSD aproape ca doreste cu insistenta sa demonstreze ca nu e capabil ca partid sa propuna tarii un premier in care sa creada. Si atunci, cum ar putea convinge tara ca poate sa o guverneze?
Inainte de a ameninta in stanga si in dreapta cu suspendari, cred ca PSD trebuie sa raspunda la aceasta intrebare"
, a scris Dacian Ciolos, pe pagina oficiala de Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.