Curtea Constitutionala a decis suspendarea atributiilor lui Igor Dodon de promulgare a Legii anti-propaganda. Prerogativa va reveni speakerului Parlamentului, Andrian Candu, sau premierului Pavel Filip. Aceasta este cea de a treia „suspendare” din functie a presedintelui Igor Dodon.

Dupa ce, luni, Igor Dodon a fost suspendat din functie pentru ca a refuzat sa numeasca mai multi ministri din Guvernul Filip, presedintele Republicii Moldova s-a mai ales cu o suspendare, astazi.

De data aceasta, scrie site-ul deschide.md, pentru ca a refuzat sa promulge o lege pe care el o numeste "anti-propaganda". La decizia data de Curtea Constitutionala a fost prezent doar deputatul Sergiu Sarbu, cel care a si depus sesizarea.

Igor Dodon sustine ca toate suspendarile sale nu vor ramane fara ecou:

Ceea ce face acum guvernarea seamana mai mult a agonie, decit a democratie. Va veni timpul, si politica standardelor duble va face victime in randul democratilor. Ei vor avea de suferit, pe termen lung, inclusiv din cauza geopoliticii agresive pe care ei o promoveaza”, a notat Dodon pe pagina de Facebook.

Presedintele R. Moldova sustine ca va „repara” lucrurile dupa alegerile parlamentare. Totodata, seful statului a invocat iarasi faptul ca unii membri ai Curtii Constitutionale detin cetatenia romana:

Ceea ce face acum guvernarea cu ajutorul Curtii Constitutionale nu va trece fara consecinte. Dupa alegerile parlamentare, care vor fi declansate in cateva luni, vom schimba si repara multe lucruri. Si in Guvern, si in Parlament, si in Curtea Constitutionala. Este inadmisibil ca cetatenii care au jurat credinta statului roman sa decida politica statului moldovenesc. In ce priveste legea anti-propaganda, aceasta constituie un abuz evident asupra libertatii de informare a cetatenilor Republicii Moldova. Este o cenzura bazata pe duble standarde, in stilul democratilor, aflati la guvernare”.

Citeste si:
Rusia ar putea fi suspendată astăzi din Consiliul pentru Drepturile...
Rusia ar putea fi suspendată...

Acesta a indemnat cetatenii sa se mobilizeze impotriva fortelor „eurounioniste”.

In acest an va fi data lupta decisiva. De aceea, indemn cetatenii la consolidarea tuturor fortelor patriotice impotriva guvernari eurounioniste, care crede ca prin forta si presiune va supune vointa poporului”, sustine Dodon.

De asemenea Dodon s-a intrebat retoric asupra motivului pentru care sunt trecute cu vederea mass-media care promoveaza deschis lichidarea statalitatii Republicii Moldova.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.