"S-a suparat Tudose! De un an de zile partidul din care face parte a dat lovitura dupa lovitura economiei Romaniei", sustine Florin Citu intr-o postare pe Facebook.

"Mister Tudose insusi a dat fara mila. A introdus supraacciza, a supraimpozitat contractele de munca partiale, a introdus TVA defalcat, a furat banii din pilonul 2 de pensii pentru a acoperi gaura de la pilonul 1 si multe altele. Dar cel mai ticalos a lovit prin discursul sau public. Tot ce era legat de sectorul privat era vinovat pentru orice problema aparuta in economie. Nu intelege de ce fac profit companiile private. Iar daca fac, lui, un om care a lucrat toata viata la stat, i se pare ca fac prea mult. Nu e singurul din PSD care ar interzice profitul.

In acest mediu ostil, piata a reactionat. Cum reactioneaza piata? Simplu. Prin pret. Capitatul a zis “ daca vrei sa mai stau aici trebuie sa-mi cresti randamentul”. Si uite asa au inceput sa cresca dobanzile. Da Mister Tudose, dobanda este pretul capitalului.

Citeste si: Premierul Mihai Tudose sustine ca se va intalni cu conducerea BNR in ianuarie

La fel cum preturile bunurilor de consum au crescut pentru ca economia privata, obstructionata si sufocata de subventii, reglementari, controale ale ANAF etc, nu a putut sa raspunda imediat cererii create artificial de cresterea salariilor din pix. Este elementar Mister Tudose, preturile cresc pentru a restabili un echilibru intre cerere si oferta.

Iar daca piata interna nu face fata, atunci, pentru a satisface cererea creata artificial, importam. Si asa ajungem si la deprecierea monedei nationale sau cresterea cursului de schimb. Alt pret. Cererea pentru valuta, pentru plata importurilor, a facut sa creasca pretul - adica cursul de schimb leu euro.

Vezi Tudose? In 2 minute ti-am explicat de ce cresc preturile in economie. Nu este nevoie sa faci presiuni asupra bancii centrale sa intervina. Orice interventie oricum nu poate decat sa amane inevitabilul
", a scris Florin Citu pe Facebook.

Citeste si:
Ședință la vârful BNR. Consiliul de administrație al Băncii...
Ședință la vârful BNR....

Citeste mai mult in postarea sa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.