Controversatul proiect privind abuzul in serviciu si pragul de 200.000 de euro a fost retras chiar de catre initiatorul sau, deputatul PSD Catalin Radulescu. Acesta a anuntat ca isi retrage semnatura de pe document si nu il mai sustine.

Deputatul Catalin Radulescu a anuntat ca nu mai vrea sa isi sustina propriul proiect de lege pentru ca a depus deja amendamente asemanatoare in comisia speciala pentru modificarea codurilor penale.

Am retras proiectul, insa avem amendamente depuse acum trei luni de zile la comisia speciala. Voi sustine reducerea pedepselor”, a spus Catalin Radulescu, potrivit Antena 3.

Asadar, problema nu este ca modificarile ar fi daunat in vreun fel, ci ca ele exista deja in alta parte. Nu acelasi lucru l-au considerat si colegii de partid ai lui Catalin Radulescu. Multi dintre ei si-au retras deja semnaturile, deoarece considera ca nu au fost bine informati.

Aida Caruceru, deputat PSD: "Imi voi retrage semnatura de pe proiectul de lege, pentru ca nu sustin initiativa si nu sunt de acord nici cu demersul. Am fost gresit informata de catre colegul meu (am fost informata ca semnez pentru sustinerea unor proiecte de legi care nu aveau nimic de-a face cu Justitia) si, din cate stiu, in aceasta situatie se mai regasesc si alti colegi”, a spus Aida Caruceru, deputat PSD.

Si deputatul PSD Costel Lupascu a anuntat, vineri, ca isi retrage semnatura de pe proiectul lui Catalin Radulescu care instituie prag de 200.000 lei la abuz si abroga articolul referitor la folosirea functiei in scop sexual, aratand ca, in forma initiala, acesta nu avea prevederi controversate.

Liviu Plesoianu a anuntat si el ca isi retrage semnatura de pe acest proiect, ca si de pe cel privind functionarii publici, pe care le-a criticat vehement, motivand ca „una s-a discutat, alta s-a depus in Parlament”. Acesta nu este de acord cu instituirea pragului de 200.000 de euro pentru abuzul in serviciu, care ofera imunitate totala demnitarilor in fata legii penale. In plus, a calificat abrogarea articolului referitor la „Folosirea abuziva a functiei in scop sexual” drept o „maxima aberatie”. „Atunci cand una discutam si alta fumam… N-am de gand sa fac niciun compromis! Nu e deloc in regula sa amestecam mere bune cu mere stricate… Foarte gresita abordarea initiatorului!”, a replicat el.

Citeste si:
Liviu Puștiu, alături de Jador după ce și-a anunțat retragerea din...
Liviu Puștiu, alături de...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.