Presedintele din Guatemala, Jimmy Morales, a hotarat ca ambasada din Israel sa fie mutata la Ierusalim. Decizia a fost luata dupa o discutie cu premierul Benjamin Netanyahu. 

Guatemala se numara printre cele noua state care, saptamana trecuta, au votat impotriva rezolutiei ONU care cerea ca SUA trebuie sa revina asupra deciziei de recunoastere a Ierusalimului drept capitala a Israelului.

Presedintele SUA, Donald Trump, a precizat ca va taia ajutoarele statelor care au votat impotriva SUA, iar pentru Guatemala, Statele Unite reprezinta un donator important.

Morales a anuntat, duminica, ca a dat instructiuni autoritatilor din Guatemala pentru a initia demersurile pentru mutarea ambasadei din Tel Aviv, in Ierusalim, potrivit News.ro.

La nivel international, suveranitatea Israelului asupra Ierusalimului nu a fost recunoscuta niciodata. Toate statele au ambasadele la Tel Aviv.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.