Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a declarat vineri ca un referendum privind redefinirea familiei va fi organizat "cat de repede".

Initiativa cetateneasca pe aceasta tema prevede ca "familia se intemeiaza pe casatoria liber consfintita intre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor".

In prezent, Constitutia prevede ca "familia se intemeiaza pe casatoria liber consfintita intre soti".

Intrebat despre posibilitatea organizarii unui referendum privind redefinirea familiei, Liviu Dragnea si-a exprimat prompt decizia, spunand ca acesta va fi organizat cat mai repede posibil, potrivit Agerpres. "Da, cat de repede. Nu mai vreau sa dau termene pentru ca am primit tot felul de piedici ,si am spus cat de repede. Ne apucam sa eliminam piedicile pentru ca la acel referendum trebuie sa ajungem", a declarat Liviu Dragnea la Parlament, intrebat cand va fi organizat un referendum pe tema redefinirii familiei.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.