Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a reactionat la scrisoarea transmisa de ambasadele Belgiei, Danemarcei, Finlandei, Frantei, Germaniei, Olandei si Suediei in Romania privind modificarea legilor justitiei.
"Am luat nota de pozitia exprimata de cei 7 parteneri si aliati ai Romaniei cu privire la evolutiile din domeniul justitiei. Reasigurand asupra atasamentului nostru ferm pentru valorile Uniunii Europene, ne exprimam deschiderea pentru un dialog real si concret cu partenerii nostri europeni, acum cand avem textele legilor adoptate de Parlament.

De asemenea, vom continua consultarile si cu Comisia Europeana. Consideram ca orice analiza a acestor evolutii trebuie sa tina cont si de un dialog cu reprezentantii din Parlament privind substanta concreta a modificarilor legislative propuse. Mentionam ca nicio initiativa cu impact asupra cetatenilor nu este adoptata in lipsa unor dezbateri parlamentare, consultari si comunicari publice organizate de institutiile abilitate si de Parlament. Reiteram ca intarirea statului de drept si lupta impotriva coruptiei fac parte din prioritatile asumate de Guvern"
, arata Ministerul Afacerilor Externe intr-un comunicat de presa, potrivit digi24.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.