Florin Iordache, presedintele Comisiei speciale pentru legile Justitiei, sustine ca Parlamentul isi va indeplini rolul de a transpune Directiva europeana privind prezumtia de nevinovatie pana la 1 aprilie.

"Va asigur ca pana la data de 1 aprilie Parlamentul isi va indeplini acest rol si va transpune directiva. Acolo este vorba de niste principii. Acele principii din directiva Guvernul a transpus o parte dintre ele prin proiectul de lege care a fost inaintat la Senat, dar pentru restul de articole care trebuie transpuse, prin initiativa parlamentara a grupurilor parlamentare, dar si a asociatiilor profesionale, tocmai asta facem si noi printr-o dezbatere transparenta cu toti cei interesati la masa.

Dar va asigur ca nu va fi nevoie de OUG pentru ca in luna februarie noi vom inainta catre Senat un proiect de lege care sa vizeze transpunerea directivei",
a declarat Iordache, citat de dcnews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.