Guvernul nu va adopta o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Codurilor penale în sensul transpunerii Directivei europene referitoare la prezumţia de nevinovăţie, au declarat marţi pentru Agerpres surse guvernamentale.
Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat marti ca Directiva europeana privind prezumtia de nevinovatie trebuie transpusa pana in aprilie 2018, iar, daca Parlamentul nu face acest lucru, Guvernul este indreptatit sa emita o ordonanta de urgenta.

"Ce pot spune cu privire la transpunerea directivei, indiscutabil ea trebuie transpusa, avem termenul aprilie 2018. Eu sunt convins ca Parlamentul o va transpune, daca nu, (...) se justifica urgenta adoptarii unei OUG pentru transpunerea unei directive in masura in care Parlamentul nu procedeaza in acest sens. Prin urmare, daca legea, dintr-un motiv sau altul, intr-o forma sau alta, nu va trece, nu va fi adoptata de Parlament si nu va fi promulgata, publicata in Monitorul Oficial, incat sa produca efecte juridice, Guvernul este indreptatit sa emita o OUG pentru transpunerea Directivei", a afirmat Tudorel Toader, in Comisia Iordache, la dezbaterea modificarilor Codului de procedura penala privind transpunerea Directivei europene referitoare la prezumtia de nevinovatie.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.