Presedintele executiv al PSD, Niculae Badalau, considera ca poporul roman poate fi intrebat cu ocazia unui referendum cu privire la monarhie ca forma de guvernamant.

"Am vazut ca in media sunt deja extrem de multi simpatizanti, poate si un referendum vizavi de sistemul asta presedintie-monarhie, totul e posibil (...) Eu sunt republican. Asa m-am nascut. Am cunoscut din carti partea asta a regalitatii Romaniei. Dar cred ca poporul poate fi intrebat cu privire la lucrul asta. Nu e un lucru rau, tinand cont ca tarile care au monarhii sunt tari dezvoltate", a sustinut Badalau luni la Parlament, potrivit Agerpres.

Intrebat cand ar trebui sa aiba loc acest referendum, Badalau a spus: "E un proiect de viitor la care si politicienii impreuna cu presedintele si foarte multi factori trebuie sa se aseze la masa sa discute. Nu e un proiect care sa-l vanturam pe strada".

El nu a exclus un referendum pentru anul viitor.

"Sigur, totul e posibil. Atat timp cat facem un referendum cu familia traditionala, putem face si o asemenea intrebare catre popor. (...) Eu am spus ca noi, ca partid, nu excludem, eu cel putin nu exclud. Am discutat cu foarte multi colegi, e normal sa intrebam poporul. Nu am discutat cu presedintele partidului despre acest lucru", a mai spus Badalau.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.