In Piata Victoriei are loc un flashmob, un protest mut fata de legile Justitiei si amendamentele la Codurile penale, care vor fi dezbatute maine in Senat si in comisia speciala condusa de Florin Iordache. 

La protestul tacut, oamenii isi acopera ochii cu benzi negre si stau cu fata indreptata spre Guvern, timp de 30 de minute.

„Fara sa vedem, fara sa putem spune ceva. Neputinciosi. Asa cum va deveni Justitia in Romania. Mesajul va fi pasnic, puternic si clar: dupa adoptarea legilor justitiei, magistratii din Romania vor deveni neputinciosi in fata furtului, abuzului si violentei grupurilor infractionale din Romania. Si la fel vom deveni noi toti. Opriti modificarea legilor justitiei!”, au scris organizatorii flashmobului pe Facebook, potrivit Digi24.ro.

La ora 17:00 este anuntat un nou protest, in Piata Victoriei.

„Iesim duminica sa tragem un semnal de alarma fata de asaltul impotriva justitiei. Hai sa fim cu totii in strada duminica pentru a da alarma! Tacerea noastra e puterea lor, asa ca hai sa facem galagie! Luptam pana la capat”, se arata pe pagina de Facebook a evenimentului, intitulat dupa discursul Regelui Mihai I din Parlament, din 2011: „Se cuvine sa rezistam prezentului si sa ne pregatim viitorul".

Actrita Oana Pellea va participa la protest: "Ploua. E frig. E de neiesit din casa. Dumneavoastra alegeti. Eu voi fi in strada. Pentru ca nu vreau sa-mi fie rusine de mine", a scris aceasta pe pagina oficiala de Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.