Fostul colonel SRI, Daniel Dragomir, a sustinut duminica o conferinta de presa, in care a anuntat ca lanseaza initiativa civica Romania 3.0, pentru a lupta cu "statul paralel". El sustine ca "romanii sunt arestati de o putere ascunsa, ilegitima si abuziva". 

”Romania este astazi prizoniera unor structuri de putere oculta, nelegitime, subordonate unor interese straine. Mass-media le-a numit statul paralel. Eu le numesc si vi le prezint ca securitatea 2.0, a doua forma pe care securitatea a imbracat-o dupa decembrie 1989. Azi incepe o lupta intre Romania si aceasta securitate infiltrata in institutiile statului. Tabara statului paralel are o caracteristica specifica - externa - ca fiecare sa aiba un dosar - la securitate, la parchet”, a afirmat Dragomir, potrivit News.ro.

In cadrul conferintei de presa, Dragomir a facut apel catre toti oamenii care isi doresc sa apere Romania.

”Tara ne-a fost arestata. Noi toti suntem arestati de o putere ascunsa, ilegitima si abuziva care, recurgand la subversiune, santaj, amenintari, determina deciziile politice, subminand astfel mecanismele democratice stabilite de Constitutie si de legile tarii. Aceasta putere este straina de interesul national: este o putere corupta, formata din oameni si grupuri de interese din sfera institutiilor de forta si subordonata presiunilor externe. Ea inlocuieste puterea politica legitima, rezultatul exprimarii vointei poporului roman prin alegeri libere si democratice. A infiltrat majoritatea institutiilor statului si isi pastreaza puterea si influenta prin manipularea abila a emotiilor colective ale unor segmente bine intentionate ale populatiei”, a precizat Daniel Dragomir.

In ceea ce priveste activitatea ONG-urilor, Dragomir a precizat ca acestea trebuie sa prezinte trimestrial toate intrarile de bani interne si externe. In caz contrar, se recurge la radierea lor.

In perioada urmatoare, fostul ofiter SRI va avea deplasari si intalniri in Romania si in strainatate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.