Comisia parlamentara speciala condusa de Florin Iordache a amanat pentru luni dezbaterea si votul modificarilor propuse la Codul penal si Codul de procedura penala, informeaza digi24.ro.

O scurta sedinta a Comisie speciale, despre care Florin Iordache a spus ca este de informare, a avut loc joi: "Am stabilit un anumit calendar, cum vom lucra la aceasta Directiva, respectiv incepand de luni, cand vor fi invitati toti reprezentanti institutiilor interesate", a afirmat presedintele Comisiei.

Comisia speciala va incepe cu amendamentele depuse de senatori la legile Justitiei luni de la ora 09.00.

"La finalizarea rapoartelor pentru Senat, vom incepe dezbaterea pe Directiva", a mai spus Iordache.

Printre cele mai controversate amendamente se numara cel care interzice orice comunicare publica referitoare la dosarele aflate in curs de urmarire penala si de judecata, noteaza romaniatv.net.

"In cursul urmaririi penale si al judecarii cauzei in procedura de camera preliminara sunt interzise comunicarile publice, declaratiile publice precum si furnizarea de alte informatii, direct sau indirect, provenind de la autoritati publice sau orice alte persoane fizice sau juridice referitoare la faptele si persoanele ce fac obiectul acestor proceduri. Incalcarea acestei obligatii reprezinta infractiune si se pedepseste, potrivit legii penale", potrivit unui amendament depus de PSD si ALDE la Codul de procedura penala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.