Presedintele Klaus Iohannis a ajuns la Castelul Peles pentru a-i aduce un ultim omagiu Regelui Mihai.

Dupa ce a depus o coroana de flori si a aprins o lumanare la intrarea in Castelul Peles, seful statului a prezentat condoleante principesei Margareta, Custodele Coroanei romane si principelui Radu, scrie digi24.ro. Apoi, a scris un mesaj in cartea de condoleante.

"A plecat dintre noi un lider veritabil, care a reprezentat Tara cu onoare, curaj si patriotism, in vremuri grele, devenind un reper de identitate si solidaritate pentru natiune: Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei. Prin tot ceea ce a facut, Mihai I si-a pus intreaga viata in slujba natiunii romane si a servit cu abnegatie, demnitate si responsabilitate Tara in care s-a nascut. Romanii l-au iubit, l-au respectat si sunt convins ca el va ramane in memoria colectiva ca un simbol al luptei poporului roman pentru libertate.

In aceste clipe triste, transmit condoleantele mele intregii Familii Regale. Sunt alaturi de toti cei care respecta amintirea Regelui Mihai I si care, in aceste momente, isi exprima regretele fata de trecerea la cele vesnice a uneia dintre cele mai proeminente personalitati ale istoriei noastre.

Sunt convins ca amintirea Regelui Mihai I va ramane mereu vie in sufletele romanilor.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!", a scris Klaus Iohannis.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.