Fostul presedinte Traian Basescu sustine ca se impune abandonarea imediata a modificarii legilor de functionare a justitiei, dar si a "Revolutiei fiscale", din moment ce "nici statul si nici companiile nu sunt pregatite", scrie hotnews.ro.

"Alianta PSD – ALDE impinge din nou Romania intr-o zona gri a Uniunii Europene, intr-un moment in care, la Bruxelles (unde Guvernul Romaniei este total absent), se fac jocurile pentru constituirea nucleului dur al viitoarei configuratii a Uniunii Europene cu “ritmuri si viteze diferite“. Prost moment ca sa semeni neincredere, in loc sa arati stabilitate, consecventa si abordari europene.

In loc sa faca ce trebuie, Dragnea si Tariceanu au incredintat tripletei de smenari juridici si politici, Florin Iordache - Serban Nicolae – Steluta Cataniciu, o Comisie Speciala, destinata a aduce justitia sub controlul PSD, prin modificarea legilor de functionare a justitiei, care in nici un caz nu sunt o urgenta si nici nu deranjaza daca nu sunt modificate imediat.

Doua sunt motivele care ne descalifica in momentul de fata. Si anume:

1. Modificarea legilor de functionare a justitiei (L303/2004 – statutul magistratilor, L304/2004 – organizarea justitiei si L317/2004 – organizarea CSM) prin care se urmareste punerea sub control a justitiei cu o tusa groasa catre procurori.

2. ”Revolutia fiscala” ce va intra in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2018 pentru care nici statul si nici companiile nu sunt pregatite, care este extrem de riscanta din punct de vedere al stabilitatii fiscal-bugetare a tarii si, in egala masura, este riscanta pentru companii.

Daca aceste nefericite si riscante initiative nu sunt abandonate imediat, Romania va fi aruncata in malaxorul neincrederii europenilor si al comunitatii de afaceri in care, odata intrat, iti trebuie 4–5 ani sa iesi .

In schimb, sunt urgente care, daca ar fi rezolvate, ar consolida vocatia noastra de tara care poate fi un pilon al viitoarei Uniuni Europene cu “ritmuri si viteze diferite” in Est. Si anume:

a. Punerea in concordanta a zecilor de articole din cele patru coduri, constatate a fi neconstitutionale prin decizii ale CCR (art.147 alin.1 din Constitutia Romaniei). Iar, pentru ca lucrurile sa fie in buna regula si pentru a nu fi facute in slujba hotilor, reformularile ar trebui sa tina cont pe deplin de recomandarile Comisiei de la Venetia.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

b. Introducerea in legislatia nationala a prevederilor Directivei 343/2016 a UE, cu privire la respectarea drepturilor fundamentale, lucru pentru care termenul limita este 1 Aprilie 2018.

c. Trebuie calmata inflatia si restabilita increderea mediului de afaceri, prin amanarea cu un an a “revolutiei fiscale” (split tva devenit extrem de neclar ca aplicare, marirea salariului minim, reducerea impozitului pe venituri de la 16 la 10 la suta, transferul contributiilor la salariat etc.) si marita capacitatea de absorbtie a banilor europeni, pentru a avea o crestere economica durabila, in concordanta cu potentialul real de crestere a tarii. Pana la urma, o intrebare simpla: daca in conditiile actualului Cod Fiscal, Romania va inregistra anul acesta o crestere de 6,5 la suta, de ce schimbati profund Codul Fiscal?

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Trebuie inteles ca, dupa un an cu un larg evantai de masuri inflationiste, economia are nevoie de un an pentru stabilizare", a scris Traian Basescu pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.