Decizia parlamentarilor de a modifica Legea de functionare a ANI a fost aspru criticata de fostul presedinte Traian Basescu.

"Stiti ce s-a intamplat azi (n.r- luni) in Camera Deputatilor, in cateva secunde? A trecut legea prin care primarii care au fost constatati a fi incompatibili pot candida, parlamentarii care au fost constatati a fi incompatibili, cu hotarari judecatoresti definitive, pot candida. Deci, asta da lovitura! Toata lumea s-a uitat pe 303 (Legea 303/2004 - n.r.) si astazi a trecut cu votul majoritatii aceasta lege care pur si simplu prabuseste ANI si sterge cu buretele incompatibilitatile pentru parlamentari, incompatibilitati in perioada 2007 - 2013 (...). Si primarii, despre care se spune asa: daca s-a constatat incompatibilitatea in mod definitiv, in instanta, nu pot ocupa functii in aparatul de stat, dar pot candida la primar. (...) Astazi si-au rezolvat doua probleme: problema parlamentarilor incompatibili si problema primarilor si consilierilor incompatibili”, a declarat presedintele PMP la un post de televiziune.

"Eu am insa o intrebare publica, pentru ca aceasta lege a trecut prin Comisia juridica: vreau sa stiu cum a votat fiecare parlamentar din Comisia juridica", se intreaba senatorul, citat de stirileprotv.ro.

Prin aprobarea propunerii legislative pentru modificarea Legii 176/2010, anumite interdictii in cazul parlamentarilor vor inceta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.