Senatorul Traian Basescu, presedintele PMP, a declarat luni seara, la Romania TV, ca prezenta politicienilor la proteste politizeaza miscarile de strada spontane si poate genera riposta politica iar prezenta unor liberali si a unor membri USR afecteaza credibilitatea protestatarilor.

Intrebat daca presedintele Klaus Iohannis ar trebui sa mearga la proteste, Basescu a raspuns ca "nu are ce cauta presedintele".

"Nu-i rolul unui presedinte sa se puna in fruntea protestelor. Un presedinte poate merge (...) si te duci si tii un speech acolo, sa nu spuna ca au venit degeaba (...), dar nu-i treaba presedintelui. Sunt momente in care poti detensiona daca te duci sa spui doua cuvinte (...). Insa nu are ce cauta presedintele, cum eu cred ca incercarea disperata a liberalilor si a USR-ului de a confisca aceste proteste nu este in regula. Pentru ca pana la urma le politizeaza si permit, genereaza riposta politica de data asta, afectand credibilitatea protestatarilor care vin de bunavoie, din partea PSD-ului si a ALDE. Asta fac", a declarat Traian Basescu.

Fostul presedintele a subliniat ca o miscare de strada trebuie lasata libera si ca oamenii politici nu au ce cauta la un miting neautorizat.

"Eu n-am n-am sa incerc niciodata sa confisc o miscare de strada, ea trebuie lasata libera si este neacuzabila atata timp cat nu este condusa politic. Ce au facut incepand de ieri dupa parerea mea este o miscare gresita, au sarbatorit lansarea unui nou lider al opozitiei, a domnului Ciolos, intr-o mare manifestare. Asta-i imaginea pentru mine si PSD-ul ii va sanctiona pentru asta. Este o greseala. Miscarile spontane trebuie lasate spontane. Atata timp cat sunt acolo oameni politici, intrebarea este cum va permiteti voi, oameni politici, sa mergeti la o manifestare fara autorizatie? Unor oameni liberi le mai treci cu vederea faptul ca spontan, dupa ce au venit de la serviciu, au servit masa cu copilul, il iau de mana si 'hai, mama, in Piata Victoriei, sa vezi democratie'. Dar ce cauta oameni politici la un miting neautorizat, cat de jos trebuie sa coboare un om politic sa faca lucrul acesta?", a adaugat Basescu.

Citeste si:
Fermierii au ajuns la o înțelegere cu ministrul Agriculturii....
Fermierii au ajuns la o...

Presedintele PMP a catalogat drept "ridicol" faptul ca USR si PNL au depus amendamente la legile justitiei, dar nu sunt de acord cu legile in cauza, scrie Agerpres.

"Cand cineva are o majoritate (...) aici eu i-as atentiona ca trebuie sa inteleaga si un anume joc tactic. Spre exemplu, trebuie sa fii foarte ridicol sa ai 47 de amendamente aprobate la statutul judecatorilor si procurorilor si pe urma sa spui ca nu esti de acord cu legea. USR are 47 amendamente aprobate, PNL are noua amendamente aprobate. Cat de lipsit de fler politic sa fii, stiind care-i tinta PSD, sa nu-i lasi singuri impreuna cu ALDE in comisie si sa te duci si mai pui si amendamente? Si astia, sigur, vulpoi batrani, au spus 'da, da, chiar le aprobam'. (...) Deci, cat de naiv sa fii? Singura solutie in care opozitia castiga era daca (...) niciun parlamentar din opozitie sa nu fi fost in comisie", a afirmat Traian Basescu.

Citeste si:
Parlamentul se întrunește pentru învestirea Guvernului Ciolacu....
Parlamentul se întrunește...

Intrebat de ce PMP nu a participat la intalnirea de duminica intre lideri PNL, USR si fostul premier Dacian Ciolos, Basescu a spus ca el nu ar fi mers. "Nici nu ne-a chemat cineva. Sigur ca nu m-as fi dus langa Ciolos si Sica Mandolina, dar il trimiteam pe Tomac (...). Daca ar fi dat un telefon, va asigur ca ori Tomac ori Vali Steriu erau acolo",


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.