Florin Iordache, presedintele comisiei sepeciale pentru legile justitiei, a reactionat nervos la intrebarile jurnalistilor privind calendarul de vor al pachetului de propuneri pentru modificarea legilor justitiei.

Intrebat de ce exista „aceasta graba” privind votul pe legea 303, care ar urma sa fie dat astazi, imediat dupa sedinta solemna in memoria regelui Mihai, in conditiile in care pentru maine sunt anuntate proteste, Iordache a raspuns: „Noi nu tinem sedintele de Birou Permanent in functie de cum se organizeaza protestatarii”.

Dezinformati sau ar trebui sa informati mai mult, ca de la inceputul dezbaterilor in aceasta comisie ati spus asa: afectam independenta justitiei, V-am spus de la inceput: dati-mi un singur articol care diminueaza independenta justitiei. Nici pana acum nu puteti sa-mi dati dvs. Ati spus ca prin aceste adoptari ale legilor justitiei va fi diminuata lupta impotriva coruptiei. Total fals, dati-mi un singur exemplu sau un singur alineat care, prin modificarile pe care noi le-am facut, diminueaza sau atenueaza lupta impotriva coruptiei.

Legile, asa cum le-am adoptat, nu fac decat sa intareasca statutul procurorului si judecatorului, separarea carierei acestora. Am introdus si raspunderea magistratilor. Deranjeaza ca am introdus principiul confrom caruia cine greseste plateste sa se aplice si magistratilor”, le-a spus Florin Iordache jurnalistilor, potrivit Digi24.

Comisia speciala parlamentara condusa de social-democratul Florin Iordache a finalizat, luni, modificarile la Legea 304/2004 privind organizarea judiciara si a inceput sa lucreze la legea 317/2004, privind functionarea Consiliului Superior al Magistraturii.

Senatorul USR Florina Presada a anuntat azi pe pagina sa de Facebook ca votul final pe prima lege a justitiei va avea loc astazi, dupa sedinta solemna dedicata Regelui Mihai, desi fusese anuntat pentru ziua de marti.

Citeste si:
Florin Iordache: Amânarea creșterii alocațiilor este...
Președintele Consiliului...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.