Politia a anuntat ca a fost intocmit dosar penal in cazul persoanelor implicate miercuri in incidentul auto din apropierea Palatului Parlamentului.

Politia a deschis dosar penal pe numele deputatului PSD de Sibiu Ioan Terea.

El este acuzat ca a lovit doua persoane miercuri seara la protestul din fata Palatului Parlamentului, cand a iesit cu masina pe portile institutiei.

PSD Sibiu sustine ca deputatul Ioan Terea a fost „agresat din senin”, fara sa se poata apara, de doi protestatarii care au sarit pe masina lui, pe care au inceput sa o loveasca cu pumnii si picioarele.

Suntem martorii unor manifestatii de strada care au depasit cu mult normele unor proteste democratice. Ne exprimam ingrijorarea pentru ceea ce se intampla de cateva zile in strada, mai ales ca, este evident ca felul in care au ales cei cativa protestatari (aceiasi de fiecare data) sa manifeste, devine din ce in ce mai periculos pentru intreaga societate”, transmite PSD Sibiu.

Grupul sustine ca deputatul Ioan Terea a fost agresat „din senin” si nu a reusit sa se apere, iar masina lui a fost lovita cu pumnii si picioarele de doi manifestanti.

Cand am vrut sa plec din Palatul Parlamentului, SPP mi-a spus ca ies pe poarta din stanga. Imediat am facut tot stanga, iar in momentul in care mi-au vazut masina, doi protestatari au sarit pe masina si au inceput sa dea cu picioarele si cu pumnii in masina. Unul dintre ei s-a agatat de oglinda masinii, am oprit pe dreapta, a venit politia”, ar fi spus Ioan Terea imediat dupa incident, conform PSD Sibiu.


Terea a facut testul etilotest la insistentele protestatarilor, care spuneau ca este baut. Deputatul a cerut sa-i fie prelevate si probe de sange pentru a demonstra ca acuzatiile sunt false, iar ulterior si la politie, unde s-a constatat ca masina are urme pe lateral, dovada ca nu a intrat in grupul de protestatarii.

Masina are urme clare de lovituri pe lateral (portiera dreapta - spate), semn ca demnitarul NU a intrat in grupul de protestatari, asa cum acestia au inceput sa strige si sa acuze, incercand sa minta fortele de ordine si pe anchetatori”, explica PSD Sibiu.

Citeste si:
3 sfaturi pentru alegerea celei mai bune folii de display pentru...
3 sfaturi pentru alegerea...

Ioan Terea se afla la primul mandat de parlamentar.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.