Comisia parlamentara speciala pentru legile Justitiei nu va lucra pe perioada doliului national instituit in memoria Regelui Mihai.

Propunerea a fost facuta joi de senatorul PSD Nicolae Moga si adoptata cu majoritate de voturi.

Astfel, Comisia isi va sista lucrarile in perioada 14 — 16 decembrie.

Guvernul a adoptat, miercuri, o hotarare prin care 14, 15 si 16 decembrie sunt declarate zile de doliu national pe teritoriul Romaniei in memoria regelui Mihai, sef al statului roman intre anii 1927 — 1930 si 1940 — 1947.

"In zilele de doliu national, toate institutiile si autoritatile publice centrale si locale vor arbora drapelul Romaniei in berna. De asemenea, drapelul Romaniei in berna va fi arborat la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, institutiilor de invatamant si de cultura, misiunilor diplomatice ale Romaniei, la punctele pentru trecerea frontierei, in aeroporturi, porturi, gari si autogari, precum si ca pavilion pe navele de orice fel si pe ambarcatiunile ce navigheaza sub pavilion romanesc. Aceeasi obligatie revine, potrivit legii, si persoanelor fizice daca arboreaza drapelul Romaniei la domiciliu sau la resedinta", a decis Guvernul.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.