Presedintele PNL Bucuresti, Cristian Busoi, sustine ca asteapta cu nerabdare confruntarea cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, in sala de judecata, subliniind ca aceasta rastalmaceste sensul propriilor declaratii si ca acuzatiile ca ar face lobby pentru Uber sunt o "mizerie".

"Daca dna primar general crede ca voi tacea pentru ca ma intimideaza cu procesul, se insala. (...) Astept cu nerabdare confruntarea cu doamna Firea in sala de judecata si in fata oamenilor, ca sa discutam pe indelete si pe fata, nu cu insinuari si amenintari despre ce ar trebui sa faca si nu face primarul general pentru un transport civilizat in Bucuresti", afirma Busoi intr-un comunicat transmis, miercuri, AGERPRES.

Liberalul puncteaza ca sustine o normalitate, adica un transport curat si modern, asa cum se face intr-o capitala normala din Europa.

"Ce sustine doamna primar este un fel de a face transport abramburit, imbacsit nu doar de suspiciuni, ci de exemple de proasta practica si de neispravie, de care bucurestenii s-au saturat pana peste cap", spune Cristian Busoi.

El respinge acuzatiile ca ar face lobby pentru Uber

"Doamna primar Firea o intoarce ca la Ploiesti, rastalmacindu-si sensul propriilor declaratii, cand spune ca nu s-a referit la sistemele de taximetrie alternativa. Ba chiar la acelea s-a referit direct, iar ideea ca nu le-a nominalizat explicit atunci cand le-a amenintat implicit ca 'in Bucuresti vor circula doar taxiuri' este inca o incercare de ne lua pe toti de prosti. Sa ma acuze pe mine, direct, ca fac lobby pentru Uber este o mizerie care arata clar, din nou, cum intelege doamna primar Firea sa poarte discutia: cu insinuari, calomnii si amenintari, atunci cand nu are argumente. Nu pentru ca nu ar putea inventa niste justificari, ci pentru ca acestea pur si simplu sunt contrazise flagrant de realitatea transportului cu taxiul de care a 'beneficiat' orice bucurestean", precizeaza liderul PNL Bucuresti.

Busoi mentioneaza ca discutia despre taxiurile din Capitala trebuie sa fie una libera.

"Discutia despre taximetria din Bucuresti nu trebuie sa fie o discutie intre initiati, care-si paseaza complice semne pe sub masa in timp ce fac regulile si bat si mai abitir in cuie nereguli si invarteli. Discutia despre taxiurile din Bucuresti trebuie sa fie libera ca sa rezolvam ceva. Iar problema arata asa: taximetria in Bucuresti a ajuns o suma de ilegalitati din care profita niste carteluri si chiar taximetristii au ajuns victime ale actiunii abuzive ale unor firme a caror licenta este urmarea unor nereguli", arata el.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, l-a dat in judecata pe presedintele PNL Bucuresti, Cristian Busoi, pentru o declaratie in care vorbea despre beneficiile obtinute de un grup de interese ca urmare a noului Regulament referitor la activitatea de taximetrie.

Citeste si:
Dezvăluiri despre Uber: violență și presiuni politice. Ce referiri...
Dezvăluiri despre Uber:...

"Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a luat decizia sa-l actioneze in judecata pe presedintele PNL Bucuresti, Cristian Busoi, pentru afirmatiile potrivit carora 'Singurul motiv real al deciziei primarului (referitoare la noul Regulament privind activitatea de taximetrie) este un lobby puternic, multi bani si beneficii castigate de un grup de interese apropiat primarului general'", potrivit unui comunicat al Primariei Municipiului Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.