Senatorul Traian Basescu, presedinte PMP, considera ca protestele desfasurate in acest an ar putea fi solutionate printr-un dialog initiat de PSD in strada cu oamenii care manifesta impotriva modificarii legilor justitiei si a Codului fiscal, in conditiile in care presedintele Klaus Iohannis nu pare pregatit sa joace un rol de mediator.

"Eu cred ca, avand in vedere modul de a lucra al domnului presedinte Iohannis, nu este previzibila (medierea - n.r.), tin cont de modul de a lucra, dar si de discursul de la 1 Decembrie, care a fost extrem de agresiv la adresa majoritatii (parlamentare - n.r.). Deci, semnalul dat pe 1 Decembrie este ca nu este pregatit sa faca o mediere intre strada si... sunt momente in care trebuie sa o faci", a declarat Traian Basescu luni seara, intrebat la TVR 1 cine ar trebui sa medieze tot acest conflict din societate generat de modificarea legilor justitiei si a Codului fiscal.

Basescu a adaugat ca, in opinia sa, "mai este o solutie", scrie Agerpres.

"PSD-ul sa se duca in strada sa vorbeasca cu ei. Sa se duca in strada premierul, cu Iordache..., sa vorbeasca cu oamenii astia, pentru ca, de fapt, nimeni nu le da niciun raspuns. Ei striga despre legile justitiei si despre Codul fiscal, sunt convins ca marea majoritate nu le-au citit, sunt convins ca marea majoritate au auzit de cateva exagerari care erau in proiectele lui Tudorel Toader, iar acest lucru nu se poate indrepta, neincrederea, decat prin dialog. Or, eu as cobori intre ei, as incerca. Daca presedintele nu face aceasta mediere, in locul PSD-ului, dar nu Dragnea, premierul sa se duca... eu m-as duce in mijlocul Pietei", a spus fostul sef al statului.

Basescu: Problema legilor justitiei trebuie tratata pragmatic

"Eu mi-as dori foarte mult sa se puna problema legilor justitiei pragmatic. Legile 303 si 304, statutul magistratilor si legile de functionare a justitiei sunt din vremea lui Adrian Nastase. Deci, din 2004 pana acum sunt 13 ani in care aceste legi au functionat. Este clar ca ele si-au dovedit si niste limite in anumite zone. Trebuie corectate, deci nu poate sa spuna cineva ca de la o zi la alta. Problema este cum le corectezi. Al doilea lucru, de ce te-ai apucat chiar de statutul magistratilor si de legile de functionare a justitiei si nu te-ai apucat de urgenta zero, care sunt codurile, penal si comercial, pe alea intra oamenii in puscarie", a declarat Traian Basescu luni seara, la TVR 1, fiind intrebat ce se prefigureaza ca se va intampla cu legile justitiei in Parlament.

Liderul PMP a adaugat ca majoritatea parlamentara care sustine modificarile legislative are o abordare "de tip naiv si dezorganizat".

"Stiti care e marea problema? Suferim toti pentru niste legi proaste ale justitiei", a spus Basescu.

Fiind intrebat daca schimbarile la legile justitiei vor putea fi facute atat timp cat sunt sustinute de PSD, avand in vedere opozitia din strada, criticile partidelor din Opozitie si semnalele externe, presedintele PMP a spus: "Problema PSD-ului este ca ar avea juristi cu care sa faca niste modificari cum trebuie si sa ajusteze legislatia, sa scoata erorile sau ce nu a mers, problema este ca au lasat in mana lui Serban Nicolae si a lui Iordache treaba asta".

"Ei ar avea juristi. Sa-i trimita pe cei doi, spre exemplu, sa faca, pe banii Parlamentului, inconjurul lumii si sa lase legile sa le faca oameni care vor sa le faca cu buna-credinta. Eu nu spun, spre exemplu, ca Nicolae nu e om cu buna-credinta, dar e deformat, are alta abordare decat abordarea justitiei libere", a mai spus Basescu.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.