Senatul a adoptat tacit, in sedinta plenului de luni, 23 de propuneri legislative, al caror termen pentru dezbatere si vot s-a implinit pe 27 noiembrie.

Nota de adoptare tacita a fost citita in plen de catre vicepresedintele de sedinta, Claudiu Manda, propunerile urmand sa fie transmise Camerei Deputatilor, for decizional in aceste cazuri.

Printre acestea se numara propunerea legislativa pentru sustinerea reintregirii familiei de romani cu ocazia Centenarului Marii Uniri. Actul normativ, initiat de parlamentari PNL, prevede ca, in perioada 26 noiembrie - 9 decembrie 2018, cetatenii romani aflati pe teritoriul Romaniei beneficiaza de o calatorie gratuita, dus-intors, pe calea ferata la clasa a II-a, iar cetatenii romani care se afla in afara tarii beneficiaza de o calatorie gratuita prin compania TAROM la clasa economic catre Romania si retur, dar si pe calea ferata in limita unui drum dus-intors.

Un alt proiect adoptat tacit de Senat vizeaza aprobarea obiectivului de investitii Autostrada Iasi - Targu Mures "Autostrada Unirii", depus in Parlament de un grup de 71 de senatori si deputati, din toate grupurile politice, cu exceptia ALDE. Initiatorii cer ca autostrada sa fie terminata in patru ani, scrie Agerpres.

Printre proiectele adoptate tacit se afla propunerea legislativa a unui grup de parlamentari PNL referitor la asigurarea infrastructurii de alimentare pentru vehiculele electrice. "Autoritatile administratiei publice locale din localitatile cu peste 100.000 de locuitori au obligatia realizarii, pana la 31 decembrie 2020, a unui numar de minim cinci puncte publice de reincarcare pentru autovehiculele reincarcabile electric, cu o capacitate de alimentare de 4 masini fiecare", se arata in actul normativ adoptat tacit de Senat.

Potrivit propunerii legislative, autoritatile administratiei publice locale ale sectoarelor municipiului Bucuresti vor realiza, pana la 31 decembrie 2020, minim zece puncte publice de reincarcare in fiecare sector, pentru autovehicule reincarcabile electric, cu o capacitate de 4 masini fiecare. Finantarea infrastructurii realizate de catre autoritatile administratiei publice locale se va face din bugetul fondului pentru mediu (50%) si din bugetul local (50%).

Citeste si:
Senatul a validat prin vot mandatele tuturor senatorilor
Senatul a validat prin vot...

Alte propuneri adoptate vizeaza completarea Legii viei si vinului in sistemul organizarii comune a pietei vitivinicole, completarea Legii privind societatile comerciale si modificarea OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.

Printre cele 23 de acte normative adoptate tacit se mai numara propunerea legislativa privind biletele de valoare care pot fi acordate angajatilor, propunerea legislativa pentru completarea Legii 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurata cu incepere de la 6 martie 1945, precum si celor deportate in strainatate ori constituite in prizonieri.

De asemenea, Legea achizitiilor publice a fost modificata printr-o propunere adoptata tacit luni de Senat, iar 26 octombrie a fost declarata Ziua Miscarii de Rezistenta Armata Anticomunista din 1944 - 1962 (Ziua Partizanilor Anticomunisti), tot prin adoptare tacita. Aceasta ultima propunere, initiata de deputatul PNL Daniel Gheorghe, primise raport de respingere in Comisia juridica pe 30 octombrie.

Citeste si:
Senat: Cresteri de pensii, adoptate tacit
Senat: Cresteri de pensii,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.