Comisia parlamentara speciala pentru legile Justitiei a respins luni un amendament care prevedea desfiintarea instantelor militare, in cadrul dezbaterilor la legea 304/2004 privind organizarea judiciara.

Comisia a respins cu majoritate de voturi acest amendament propus de Consiliul Superior al Magistraturii sustinut si de UNJR.

Initiatorul amendamentului propunea ca din textul legii in vigoare - "Justitia se realizeaza prin urmatoarele instante judecatoresti: a) Inalta Curte de Casatie si Justitie; b) curti de apel; c) tribunale; d) tribunale specializate; e) instante militare; f) judecatorii", sa fie eliminate instantele militare.

Reprezentantul UNJR a precizat ca sustine desfiintarea instantelor militare pentru ca in cadrul acestora numarul personalului si al cauzelor este redus.

Comisia parlamentara pentru legile Justitiei a inceput luni dimineata dezbaterile pe proiectul de modificare a legii 304/2004 privind organizarea judiciara, scrie Agerpres.

Urmatoarea sedinta a comisiei va fi marti de la ora 9,00.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.