Solicitarea facuta de europarlamentarul Cristian Preda, in Parlamentul European, pentru suspendarea dreptului de vot al Romaniei in Consiliul European, reprezinta un "act iresponsabil si o dovada de ura impotriva propriei tari", considera europarlamentarii social-democrati romani.

In opinia europarlamentarilor PSD, niciun politician nu are voie sa afecteze interesul national din "considerente politice meschine".

"Pentru ca nu Cristian Preda, ci romanii sunt cei care platesc nota de plata pentru astfel de minciuni repetate si dezinformari. Cristian Preda, si altii ca el, trebuie sa inteleaga ca a proceda de o asemenea maniera, angrenand interesele Romaniei si poporului roman intr-un razboi politic este descalificant. Romanii nu l-au trimis pe Cristian Preda in Parlamentul European pentru a face astfel de gesturi, care in esenta sunt acte de tradare a increderii primite din partea oamenilor", sustin social-democratii intr-un comunicat remis presei.

Potrivit liderului delegatiei social-democrate la Parlamentul European, Viorica Dancila, Cristian Preda este roman si ar trebui sa reprezinte interesele Romaniei, scrie Agerpres.

"Din pacate, iresponsabilitatea domnului Cristian Preda a atins o limita extrema. Domnul Preda face parte din acel grup restrans de politicieni romani care si-au dedicat cariera denigrarii propriei tari in plan extern. Desi este roman si in forul european ar trebui sa reprezinte interesele Romaniei, alege sa se comporte ca un inamic al propriei tari si al poporului roman, fiindca suspendarea dreptului de vot inseamna efectiv pedepsirea unui stat si consecinte in viata tuturor cetatenilor", a spus Viorica Dancila, citata in comunicat.

Europarlamentarul Cristian Preda a cerut in cursul acestei saptamani suspendarea dreptului de vot al Romaniei in Consiliul European.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.