Dan Voiculescu considera ca al doilea volum al lucrarii sale "Lupta politica", lansat vineri la Targul International Gaudeamus, reprezintă este o lucrare care "nu te relaxeaza, ci pune întrebari".

"Cartea, de fapt, nu e o carte. Eu printr-o carte inteleg mai mult beletristica, inteleg lucruri care te relaxeaza. Cartea asta nu te relaxeaza, cartea asta pune intrebari. Și da si raspunsuri. Eu cred ca Romania are nevoie de o trezire la realitate cu cat mai repede cu atat mai bine, dar ea nu se poate face daca romanii nu vor reusi sa recastige sentimentele de onoare, de demnitate si de curaj", a spus Voiculescu, la standul Editurii RAO din cadrul Gaudeamus, potrivit Agerpres.

El a afirmat ca in Romania "scara valorilor nu mai functioneaza".

"Din pacate, in Romania s-au rasturnat scarile de valori. Scara valorilor nu mai functioneaza. Noi suntem tara care am avut ministru al Agriculturii un preot. Noi suntem tara in care ministru de Justitie, cel mai important lucru intr-o societate democratica, este traducator. Poate oare un traducator, are experienta un traducator sa faca dreptate? Ca asta e rolul Justitiei. Sa conduca un sistem care face dreptate intr-o tara? Dragii mei, si din carte si fara carte mesajul e urmatorul: trebuie sa ne trezim. Romania trebuie sa reaseze scara valorilor. Spune un proverb batran: Omul potrivit la locul potrivit. Nu mai putem cu preoti in Agricultura si cu traducatori la Justitie. Și multe alte exemple", a mai spus Voiculescu.

Un grup de protestatari a contestat prezenta la targul Gaudeamus a lui Dan Voiculescu - care si-a lansat cartea "Lupta politica" - fost condamnat, care, dupa parerea lor, nu ar trebui sa fie in viata publica. Tinerii nemultumiti, avand insigne cu #rezist, au strigat ca acestia sunt "satrapii tarii asteia", oameni din cauza carora ei pleaca din tara.

In urma lansarii cartii lui Voiculescu, la editura RAO, Ligia Bodea si-a anuntat demisia din calitatea de membru al Comitetului Director al Asociatiei Editorilor din Romania.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.