Presedintele Klaus Iohannis participa, vineri, la cel de-al cincilea Summit al Parteneriatului Estic, organizat la Bruxelles sub egida Presedintiei estone a Consiliului Uniunii Europene, care va urmari sa confirme progresele din cele patru domenii prioritare de cooperare stabilite la Summitul precedent, de la Riga, din 2015: capacitate administrativa si buna guvernare, oportunitati de piata, interconectari si schimbari climatice, mobilitate si contacte interumane.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, acest summit va reprezenta un moment relevant in conturarea perspectivelor de evolutie a relatiilor Uniunii Europene cu partenerii din vecinatatea estica.

"Summitul va urmari sa confirme progresele din cadrul celor patru domenii prioritare de cooperare stabilite la Summitul precedent, de la Riga, organizat in anul 2015: capacitate administrativa si buna guvernare, oportunitati de piata, interconectari si schimbari climatice, mobilitate si contacte interumane. De asemenea, agenda dezbaterilor va urmari fixarea unor directii si a 20 de obiective concrete pentru orizontul anului 2020, ce vor fi reflectate intr-o foaie de parcurs pentru ghidarea eforturilor comune ale Uniunii Europene si ale statelor partenere", spune Administratia Prezidentiala, potrivit News.ro.

Implementarea acestui plan de lucru va fi urmarita in cadrul panelurilor dedicate din cadrul fiecareia din cele patru platforme multilaterale ale Parteneriatului Estic, care vor fi restructurate pentru a fi mai eficiente - democratie, buna guvernare si stabilitate; integrare economica si convergenta cu politicile UE; securitate energetica; contacte intre persoane.

In cadrul dezbaterilor, presedintele Klaus Iohannis va incuraja continuarea unei politici solide si angajante a Uniunii Europene in vecinatatea sa estica, care trebuie sa devina, prin progrese ireversibile, un spatiu predictibil, stabil si prosper, atasat valorilor si principiilor europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.