Fostul ministru al Sanatatii Vlad Voiculescu critica, intr-o postare pe Facebook, numirea lui Laurentiu Mihai la conducerea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, informeaza hotnews.ro.

"UN LOBBY-IST PHARMA IN FRUNTEA CNAS

Astazi, domnul Tudose l-a numit in fruntea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) pe unul dintre cei mai longevivi lobby-isti ai industriei. Pe domnul Laurentiu Mihai.

Nu doresc in niciun fel sa ii judec domnului Laurentiu Mihai activitatea de pana acum, activitate de peste 6 ani in serviciul intereselor private (comerciale si legitime, de altfel) ale unei parti importante a industriei. As retine doar ca principalul obiectiv al activitatii dumnealui ca Director Executiv al APMGR era sa obtina de la stat conditii cat mai bune pentru companiile pe care le reprezenta.

Domnul Laurentiu Mihai, de maine nu va mai fi un lobbyist-ul industriei farmaceutice. De maine, dumnealui
- va gestiona unul dintre cele mai mari bugete din Romania, din care o buna parte merge catre companiile pe care le reprezenta pana ieri,
- se va judeca cu parte din companiile ale caror interese le reprezenta pana ieri daca acestea au procese cu CNAS (pentru calcularea taxei clawback, de pilda),
- va avea acces la datele tuturor pacientilor, dar si la informatii despre fostii angajatori dar si despre concurentii acestora,
- va putea lua masuri in favoarea (sau defavoarea) companiilor ale caror interese le reprezenta pana ieri", a scris Voiculescu pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.