Presedintele comisiei parlamentare speciale de modificare a legilor justitiei, Florin Iordache, a declarat miercuri ca sesizarea de catre PNL a Comisiei de la Venetia nu are niciun sens, deoarece acest demers ar trebui facut numai daca se schimba procedura de numire a procurorilor sefi.

Sesizeaza comisia de la Venetia pentru ce? Pentru ca noi deocamdata, vedeti, discutam pentru elaborarea unui raport. Putem solicita un punct de vedere al comisiei de la Venetia intreband ce? Daca vor fi chestiuni pentru care este necesar un punct de vedere al Comisiei de la Venetia, atunci vom trimite, dar daca nu vor fi schimbari structurale in schimbarea numirii procurorilor, ca pana la urma asta este chestiunea, la numirea si la revocarea procurorilor ar trebui sesizata Comisia de la Venetia. Atata timp cat noi nu am hotarat care este formula care va rezulta din comisie, adica va ramane in continuare presedintele cel care numeste si cel care revoca judecatorii si procurorii sau va fi CSM. Deocamdata, din punctul meu de vedere, pana nu avem un raport si nu avem un punct de vedere rezultat din aceasta comisie nu avem de ce solicita un punct de vedere de la comisia de la venetia”, a declarat Florin Iordache.

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat luni ca liberalii vor solicita un punct de vedere Comisiei de la Venetia in ceea ce priveste modificarile p ecare PSD si ALDE intentioneaza sa le aduca legilor justitiei, el adaugand ca va invita Comisia sa faca o vizita in Romania.

Azi (miercuri - n. red.) in BPR a fost respinsa solictarea PNL sa se amane dezbaterile si sa solicite un punct de vedere din partea Comisiei de la Venetia, asa cum este inscris in in MCV si asa cum au declarat si oficialii europeni. Ne vom adresa ca grupuri parlamentare Comisiei de la Venetia penru a solicita un punct de vedere si eventual pentru a se trimite o delegatie sau o misiune in Romania in masura in care este posibil”, a declarat Ludovic Orban.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.