Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat luni ca sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, sfideaza Parlamentul, avand in vedere refuzul repetat de a se prezenta in fata comisiei parlamentare de ancheta a alegerilor prezidentiale din 2009.

"Mie mi se pare ca atitudinea repetata a doamnei Kovesi de a nu da curs invitatiei la comisia de ancheta reprezinta o sfidare a institutiei parlamentului si lucrul acesta mi se pare inadmisibil de la o persoana care functioneaza in Justitie sa se comporte astfel. Adica le cerem cetatenilor nostri sa respecte legea si procurorul sef al DNA sfideaza inclusiv deciziile Curtii Constitutionale.

Lucrul acesta mi se pare foarte grav. Numai ca doamna Kovesi, ca procuror sef DNA, functioneaza sub autoritatea ministrului Justitiei, deci nu este rolul Parlamentului sa propuna aceste schimbari sau sanctiuni. Rolul nostru este sa semnalam acest comportament de sfidare, aceasta atitudine", a spus Tariceanu, citat de dcnews.ro.

Kovesi
a refuzat martea trecuta pentru a patra oara sa se prezinte in fata comisiei parlamentare de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009, reluand explicatia ca nu detine informatii sau documente necesare clarificarii imprejurarilor si cauzelor in care s-au produs evenimentele supuse cercetarii parlamentare.

Comisia parlamentara de ancheta a alegerilor prezidentiale din 2009 i-a trimis o scriosoare ministrului Justitiei, Tudorel Toader, prin care se solicita sanctionarea sefei DNA pentru refuzul de a se prezenta la audieri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.