Senatorii din cadrul Comisiei de aparare se vor intalni luni, la ora 11:30 pentru dezbaterea si aprobarea proiectului prin intermediul caruia Romania va achizitiona rachetele Patriot. 

UPDATE 14:56 Comisia de aparare a Senatului a aprobat raportul de adoptare a proiectului de lege, cu unanimitate de voturi.

Proiectul de lege a fost aprobat la inceputul acestei luni de Guvernul Tudose. Armata romana va achizitiona sapte sisteme de rachete sol-aer Patriot, a caror valoare totala se ridica la 3,9 miliarde de dolari, fara TVA.

Votul era programat pentru saptamana trecuta, insa nu a avut loc deoarece membrii PSD si ALDE au lipsit de la sedinta, motiv pentru care USR si PNL i-au acuzat ca isi doresc sa blocheze achizitia, informeaza Digi24.ro.

Liderul PSD a declarat ca senatorii din Comisia de aparare au lipsit de la acea sedinta deoarece se aflau intr-o "activitate la invitatia unui sef de institutie importanta", iar proiectul a fost amanat pentru astazi.

Proiectul va ajunge marti la Camera Deputatilor.

Vicepresedintele Comisiei de aparare, liberalul Ovidiu Raetchi, a transmis senatorilor PSD din Comisia de aparare ca niciun interes personal al lui Liviu Dragnea nu este mai presus de siguranta nationala si credibilitatea ei pe plan international, astfel ca a punctat ca este esential ca luni sa fie adoptat proiectul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.