Senatoarea PNL Alina Gorghiu ironizeaza rezolutia adoptata vineri de liderii PSD prin care acestia denunta existenta unui asa-numit ”Stat Paralel si Ilegitim” in Romania, spunand ca tot ce nu asculta de PSD este stat paralel, chiar si legile economice care nu se supun politicilor fiscale aberante ale Guvernului.

”Tot ce nu asculta de PSD, e stat paralel! Este foarte posibil ca pana si legile economice sa comploteze impotriva lor, caci nu se supun politicilor fiscale aberante. Tot in aceeasi cheie, putem gandi ca si institutile europene fac parte din statul paralel. Asta pentru ca nu scrie in raportul MCV exact ce vrea PSD. Tot asa putem gandi si cu americanii pentru ca sustin egalitatea in fata legii si lupta impotriva coruptiei. Deci, toti cei care nu cred in minciunile si manipularile PSD sunt stat paralel”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook, potrivit News.ro.

Fosta sefa a liberalilor arata ca marota statului paralel va fi folosita de PSD ca sa-si justifice nevoia de control politic pentru a nu fi acuzati ca pun in prim-plan teza luptei anti-abuzuri.

”E un fel de actualizare a tacticii . E aceeasi frustrare ca atunci cand esti talharit si ramai fara nimic in buzunar, in timp ce hotul te acuza ca il jignesti fara drept. La final ramai si cu banii luati si certat. Practic, asta face PSD sub umbrela luptei cu statul paralel si abuzurile. Victimizarea PSD este un pic cam prea penibila”, explica Gorghiu.

Liderii PSD, reuniti vineri in sedinta Comitetului Executiv National (CExN) la Baile Herculane, au adoptat in unanimitate o rezolutie in care denunta existenta unui asa numit ”Stat Paralel si Ilegitim” care, in opinia lor, incearca sa preia controlul asupra puterii politice si care reprezinta un pericol de natura sa ingrijoreze opinia publica.

Ei il acuza pe presedintele Klaus Iohannis ca, prin lispa sa de reactie, este complice la numeroasele incalcari ale Constitutiei de catre exponentii asa-zisului ”Stat Paralel si Ilegitim” si ca seful statului isi incalca una dintre principalele atributii constitutionale, si anume vegherea la respectarea legii fundamentale si la buna functionare a autoritatilor statului.

”PSD constată existenţa mai multor vulnerabilităţi ale statului de drept, care sunt speculate de exponenţii «Statului Paralel şi Ilegitim», cu scopul de a controla discreţionar puterea politică sau puterea judecătorească. Rezultă că «Statul Paralel şi Ilegitim», foloseşte resursele financiare publice şi instrumentele specifice autorităţii de stat pentru a-i intimida, şantaja sau a-i inlătura pe decidenţii politici care susţin sau promovează modificările legislative menite să readucă puterile statului in matca lor constituţională, in acord cu principiile democratice şi cu drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului”, se arata in rezolutia adoptata vineri de liderii PSD.

Citeste si:
Guvernul propune majorarea salariului minim la 3.700 de lei
Guvernul propune majorarea...

Social-democratii sustin ca acţiunile din ultima perioadă ale „Statului Paralel şi Ilegitim’’, ”disimulate sub aşa-numita «luptă anti-corupţie», au drept scop evident hărţuirea şi, in ultimă instanţă, decapitarea puterii politice legitim alese, pentru ca aceasta să nu işi poată indeplini Programul de guvernare angajat in faţa electoratului”.

PSD pretinde si ca asa-zisul ”Stat Ilegitim si Paralel” este dispus sa blocheze toate politicile publice de creştere a veniturilor populaţiei, de creare de locuri de muncă, de susţinere a capitalului autohton sau de reformare a Justiţiei, din dorinta de a detine controlul asupra puterii politice.

Liderii PSD il acuza pe presedintele Klaus Iohannis ca tolereaza, prin lipsa de reactie, abaterile grave de la litera si spiritul Constitutiei savarsite de ”Statul Ilegitim si Paralel”, incalcandu-si astfel una dintre principalel atributii si anume de a veghea la respectarea legii fundamentale si la buna functionare a autoritatilor statului.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

”PSD işi manifestă susţinerea totală faţă de reformarea sistemului de justiţie, după modelul funcţional european”, mai arata liderii PSD reuniti la Baile Herculane.

”PSD apreciază efortul presei care a avut şi are un rol esenţial pentru apărarea democraţiei şi a drepturilor fundamentale ale omului. In pofida tuturor presiunilor şi ameninţărilor, au existat posturi de radio şi televiziune, ziare şi publicaţii care au avut curajul să dezvăluie abuzurile «Statului Paralel şi Ilegitim» şi mecanismele prin care acesta incearcă să confişte puterea legitim aleasă. Fără aceste relatări, multe dintre delictele şi excesele «Statului Paralel şi Ilegitim» ar fi rămas necunoscute şi ar fi putut prolifera fără niciun fel de rezistenţă din partea opiniei publice”, mai scrie in rezolutia social-democratilor.

Citeste si:
Gorghiu: În interiorul PNL nu a fost discutată remanierea
Alina Gorghiu: „În interiorul...

Liderii PSD mai spun ca partidul işi manifestă susţinerea totală a majorităţii parlamentare PSD-ALDE, pentru adoptarea pachetului de legi ”care să asigure reformarea sistemului de Justiţie, conform deciziilor CCR şi Directivelor Europene, care să garanteze stoparea abuzurilor şi aplicarea aceloraşi principii de bază care guvernează actul de justiţie in toate țările europene cu respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor”.

”Pachetul cu modificările legislative necesare in domeniul justiţiei reprezintă singurul instrument legal, democratic şi constituţional pentru garantarea respectării intocmai a drepturilor fundamentale prevăzute de Convenţia Europeana a Drepturilor Omului, concretizată in asigurarea unei reale independenţe a judecătorilor pentru exercitarea şi infăptuirea actului de justiţie”, se mai arata in rezolutie.

Citeste si:
Chase & Status pregătesc un show incendiar la festivalul Massif
Chase & Status pregătesc un...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.