Primaria Capitalei vrea sa ofere gratuit Protoieriei Sectorului 6 un teren de 149 de metri patrati din cartierul Militari pentru construirea unei biserici, potrivit unui proiect de hotarare aflat pe ordinea de zi a sedintei de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Protoieriea sustine ca cele sase biserici din cartierul Militari sunt la distanta mare una de cealalta, iar la ele sunt arondate aproximativ 48.000 de familii, astfel ca Arhiepiscopia Bucurestilor a aprobat construirea unei biserici noi.

Potrivit proiectului de hotarare, Protoieria Sectorului 6 ar fi gasit doua terenuri, pe strada Cernisoara nr. 28, de 198 de metri patrati, care a si fost cumparat, si pe strada Dagata nr. 6, pentru care s-a incheiat o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare.

Protoieria spune, insa, ca suprafata nu este suficienta pentru construirea noii biserici si solicita municipalitatii sa-i ofere gratuit terenul viran de 149 de metri patrati din strada Cernisoara nr. 30, informeaza News.ro.

„Referitor la Adresa Protoieriei Sector 6 Capitala, inregistrata la Registratura Primariei Municipiului Bucuresti cu nr. 1536499/26.07.2017, la Cabinet Primar General nr. 5214/27.07.2017 si la Directia Patrimoniu sub nr. 10827/28.07.2017, prin care solicitam concesionarea suprafetei de teren de 149 de metri patrati, situat la adresa str. Cernisoara nr. 30, sector 6, revenim cu rugamintea sa aprobati transmiterea dreptului de folosinta cu titlu gratuit catre Protoieria Sector 6 Capitala a suprafetei respective, in vederea contruirii unei noi biserici”, este nota trimisa primarului Capitalei de catre Protoieria Sectorului 6.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.